Gubcsi Lajos
Hírek A MM Élőtárlata Albumok Díjak Gálák Gubcsi Lajos életrajza - A MM Laudációk Mecenatúra MM-díjazottak Hangoskönyvtár
A Magyar Művészetért Díjrendszer 47. gálája 2024. jún. 13
Gubcsi Lajos személyes meghívója is

2024. jún. 13. – A GÁLA – ÖNNEK IS

 

LEGYEN SZEMÉLYESEN A VENDÉGÜNK

 

A Magyar Művészetért Díjrendszer 47. gáláján

2024. június 13-án 17-19:00, Klauzál Ház, Nagytétényi út 31-33.

 

Az ünnepi műsorban fellép:

Varga Miklós zenész, rockénekes

Rátóti Zoltán színművész

Molnár Levente operaénekes

Agócs Gergely zenész, etnográfus

Jánosi András és a Hungaricus együttes

Salamon Beáta, Porteleki Zoltán és további 7 díjazott népzenész társuk: Dezső Attila, Kovács Márton, Kuczera Barbara, Molnár Péter,             Péter Tamás, Porteleki Zoltán, Szilágyi Tóni

Schramek Géza színművész, - áldást mond Kusztos Tibor ny. lelkész

 

A BELÉPÉS DÍJTALAN, ha tehetik, regisztráljanak

kommunikacio@klauzalhaz.hu mailcímen.

 

A DÍJAZOTTAK

 

-A Magyar Művészetért Díj

 

Csíki Székely Múzeum Erdély

Molnár Levente operaénekes, Erdély

Porteleki László népzenész

Rátóti Zoltán színművész

Salamon Beáta népzenész

 

-Zrínyi Ilona-díj

Nagy Tímea olimpiai bajnok

 

-Árpád fejedelem-díj

Rákóczi Szövetség

 

-A Színész Díj

ifj. Vidnyánszki Attila színművész

 

Ex Libris Díj

 

Agócs Gergely etnográfus, népzenekutató, Felvidék

Barabás László néprajzkutató, Erdély

Dezső Attila népzenész, Erdély

Falath Zsuzsanna muzeológus, Felvidék

Fazakas Zoltán József dr. ügyvéd, Erdély-Magyarország

Frigyesy Ágnes és a Budapesti Székely Kör

Hollós László szerkesztő, producer

Jánosi András és a Hungaricus, magyar régizene, népzene

Kézdivásárhelyi Nők Egyesülete, Erdély

Kovács Ferenc festőművész

Kovács Márton népzenész

Kovalcsik Cirill ferences szerzetes

Kuczera Barbara népzenész

Molnár Péter népzenész

Nagy Perge László grafikus, Délvidék

Péter Tamás népzenész

Porteleki Zoltán népzenész

Romániai Magyar Dalosszövetség, Erdély

Schön György közművelő, közösségszervező

Szilágyi Tóni zenész, Erdély

 

További hírek
Gubcsi Lajos és A Magyar Művészetért 47. Gáláján
A GÁLA FILMEN, 3. rész - Agócs Gergely, Jánosi András-Hungaricus Együttes, Falath Zsuzsanna.
A 4 részes videósorozat e 3. részében Agócs Gergely énekel és játszik dudán, Thökoly- és Rákóczi-korabeli régizene dalokat ad el – és átveszi Ex Libris Díját – Jánosi András és a Hungaricus Együttes 37 éves történetének legjelentősebb, 47. gáláját tartotta A Magyar Művészetért Díjrendszer és Gubcsi Lajos 2024. júniusában, a Trianon által szétszakított magyarság életerejének fényében. E részben vette át Ex Libris Díját Kézdivásárhelyi Nők Egyesület, Kovács Ferenc, Kovalcsik Cirill, Nagy Perge László, a Romániai Magyar Dalosszövetség, Schön György, Falath Zsuzsanna – akitől e filmben idézzük záró, köszönő szavait.

Gubcsi Lajos és A Magyar Művészetért 47. Gáláján
A GÁLA FILMEN 2. RÉSZ - VARGA MIKLÓS DALAI A GÁLÁN
....Szent Istvántól az Európáig Határtalanul
37 éves történetének legjelentősebb, 47. gáláját tartotta A Magyar Művészetért Díjrendszer és Gubcsi Lajos 2024. júniusában, a Trianon által szétszakított magyarság életerejének fényében. A 4 részes videósorozat e 2. részében a gála vendégművésze, Varga Miklós énekel 3 dalt: Határtalan dal, Európa, részlet az István a királyból. És eközben Ex Libris Díjat vett át Barabás László, dr. Fazakas Zoltán József, Frigyesy Ágnes és a Budapesti Székely Kör, Hollós László.

Gubcsi Lajos és A Magyar Művészetért 47. Gáláján
És akkor jöjjön a 47. GÁLA FILMEN, 4 részben, Kedves Barátaim!
1. rész - Rátóti Zoltán, Nagy Tímea, Molnár Levente, Kusztos Tibor...
Ezen 1. részben A Magyar Művészetért Díjben részesül és verset mond Rátóti Zoltán színművész, átveszi a Zrínyi Ilona-díjat és köszönő szavakat mond Nagy Tímea olimpiai bajnok, dalokat ad elő Molnár Levente operaénekes, imát mond Kusztos Tibor református lelkész, s köszöntő szavakat Gubcsi Lajos elnök.
37 éves történetének legjelentősebb, 47. gáláját tartotta A Magyar Művészetért Díjrendszer és Gubcsi Lajos 2024. júniusában, a Trianon által szétszakított magyarság életerejének fényében. 4 részes videósorozatban számolunk be azon ünnepi mozzanatokról, amelyekben nagyszerű művészek tehetségükkel köszöntötték a díjazottakat. S eközben A Magyar Művészetért Díjban részesült a Csíki Székely Múzeum és Molnár Levente, Árpád fejedelem-díjat vett át a Rákóczi Szövetség.

Az Árpád-ház jelképei
ÁRPÁD-HÁZI KIRÁLYAINK csontmaradványainak DNS-eiből próbálnak azonosságot találni kutatóink, igen szép műsor ment erről minap a Magyar Tv História c. adásában - hatalmas tudományos munka, kevés a bizonyosság. Keresik-kutatják a 3. király, Aba Sámuel lehetséges csontjait is. Élethalálharcot vívott - és végül vesztett, életével fizetett - az I. István által utódnak kijelölt és megkoronázott Orseolo Péterrel szemben, az idegennel a magyar hagyományok képviseletében. Örök harc egy évezreden át.
Fogalmunk sincs, milyen lehetett, s unokaöccse volt-e Istvánnak, így maga is Árpád-házi, vagy csak sógora az egyébként fontos Aba nemzetségből. A híres szobrász, Kő Pál ilyennek látta - idézem Szoborkertünkből Aba Sámuel vélt képét.
ŐSEINK, HŐSEINK A FENNSÍKON címmel készen van és kiadásra vár egy gyűjteményes mű e Szoborkert összes történelmi alakjáról.

A jún. 13-i, 47. gála két héttel ezelőtt A Magyar Művészetért 37 éves történetében a legátfogóbb, ünnepi műsorával a legteljesebb gálánk.
Gubcsi Lajos: Emlék, könyvben – A 47. Gála – Szívvel, lélekkel
Ok arra, hogy új könyvben foglaljuk össze, s ezt bocsátom most közre, az Országos Széchényi Könyvtár Magyar Elektronikus Könyvtárának bámulatos közreműködésével.
Ez a finálé abban a hírcsokorban, amellyel az elmúlt 2 hónapban Önöket tájékoztattuk a díjazottakról. Akik szerették ezt, köszönöm, akik nem, elnézésüket kérem. Amit el szerettem volna mondani és bemutatni, az benne van e könyvben - baráti tisztelettel Gubcsi Lajos

Gubcsi Lajos adta át
ÁRPÁD FEJEDELEM-DÍJAT kapott A Magyar Művészetért 47. Gálán a RÁKÓCZI SZÖVETSÉG, a díjat Szilágyi Zsolt igazgató vette át Gubcsi Lajostól.
Munkába vetett hitük egy tömör mondat: "AZ IGAZ ÜGYET NEM HAGYJA EL AZ ISTEN!" A magyar nyelv, a magyar kultúra, a magyar közösségek és kiemelten a magyar fiatalok érdekében vállaltak missziót.
Zács Ágoston és Pató Ferenc felvételeiből