Gubcsi Lajos
Hírek A MM Élőtárlata Albumok Díjak Gálák Gubcsi Lajos életrajza - A MM Laudációk Mecenatúra MM-díjazottak Hangoskönyvtár
SUTTYÓK, JAJ
MÁRIS ELKEZDTÉK A SUNYIK!!!..
Magyarország kormányzását Venezuela, a Fülöp-szigetek diktatúrájához hasonlítják, ilyen sugalmazásokat közölnek máris libsi-net-lapjaink, nyomulva. Idéznek valakit, akit éppen találnak, azzal riogatva, hogy majd jön az új USA-vezetés, és jaj lesz nekünk "bűneinkért". És hogy máris kitől kell majd félnünk a majdani kormányban, már látják is, sorolgatják.
Kis ócskák! Felvillant a remény, hogy belebújhattok ismét amerikai nagybácsikátok puha részeibe? Megfizetik, persze, tudjuk. Nektek.
Cserében áruljátok Magyarország politikai stabilitását?
Ismerjük, mit akartok a diktátori összehasonlításokkal... Megérjük még, hogy mi ma is Hitler utolsó csatlósa vagyunk/leszünk, csak jól titkoljuk?

Nem mondom én, hogy hazaárulók... dehogy. Csak azt, hogy árulják a hazát. Itt a sityak, gyerekek, fel a fejre! Hátha elfed.

 A képen a következők lehetnek: csíkok

További hírek
BEHUNYOM A SZEMEMET, HOGY NE TUDJAM ELKÉPZELNI...
Idézem Teleki Júlia szörnyű emlékét - s hogy világossá tegyem, mit gondolom, előre idézem szavaimat, amit az ő bejegyzéséhez fűztem:
GL: A "megbékélés napja" üres hazugság így, nyakkendős tánc az illemparketten. SOHA nem szabad elfelejteni, amit velünk tettek ott. Mert igen, velem is tették, bár nem én voltam az áldozat. De minden magyarral tették, éppen ezt akarták. Én egyébként azok közé tartozom, akik ezt megbocsátani nem akarják és nem tudják.

Teleki Júlia bejegyzése:
1945 január 23
Hetvenöt évvel ezelőtt, ezen a napon űzték ki a magyarokat Csúrogról a szerb lakósok, puskával a kezükben, minden magyar házba bementek, és szó szerint kihajtották a megfélemlített magyarokat.
Azon a reggelen mínusz húsz fok volt és térdig érő hó. Élelem és meleg ruha nélkül indították el az átfagyott asszonyokat, gyerekeket öregeket Járek felé keresztül a havon. Akik nem tudtak menni, azt puskatussal biztatták. Csak néhány kisbabás családot raktak a tehervagonba, aminek nem volt teteje Az első áldozat egy kisbaba volt, aki megfagyott az édesanyja karján.
1944 őszén kivégezték a magyar férfiak többségét, és minden magyart háborús bűnösnek nyilvánítottak. Így lettem én is egy évesen háborús bűnös. Vajon kit bánthattam én?
Miután kiűztek bennünket a szülőfalunkból, még azon a tavaszon ledöntötték a katolikus templomot és felszántották a katolikus temetőt. háborús bűnös. Magyartalanították Csúrogot. Beköltöztek a házainkba, vagy eladták, Azóta is használják a magyarok földjét, de kárpótlást azóta sem kaptunk.
Tudom, hogy megtartottuk a megbékélés napját, aminek én nagyon örülök, de csak akkor lehet igazi megbékélés, ha megismerjük a történelemnek ezt a véres eseményét is. Meg kell tanítani az iskolákban szerbeknek magyaroknak egyaránt azt is ami 1944/45-ben történt, mint ahogy megtanultuk az 1942-es eseményt. Azért, hogy soha többé ne történjen meg.Kártalanítani kell az elűzött, kifosztott embereket. És még valami. MI még mindig várjuk a bocsánatkérést.

Díjaink közül Teleki Júliának az Árpád fejedelem-díjat a Zentán 2010-ben tartott gálánkon, Zrínyi Ilona-díjunkat pedig 2013-ban Budapesten nyújtott gálánkon adtuk át.

 VAKCINA - FÉLNI VAGY SE?

Lehet, hogy valakiknél kiverem a biztosítékot - nem hozzájuk szólok, Hanem azokhoz, akik felelős embernek tartanak.
Láthatóan engedélyt kaphat az angol vakcina is, és úton az orosz, majd a kínai. VAN ÁLLÁSPONTOM:

Nem kell félni egyik olyan vakcinától sem, amelyik eljut ilyen ellenőrzési-jóváhagyási fázisba. Felelős államok felelős kutatói és gyárai teljes tudásukkal jutottak el idáig, ez nem politikai kérdés sehol sem. A magyar jóváhagyási rendszer pedig teljesen megbízható. A magam részéről azt a vakcinát vállalom, amelyet kirendel nekem az általam befolyásolhatatlan, de biztonságos folyamat. Mitől jobb az angol, az amerikai, mint a kínai, az orosz vagy a majdani magyar? Tudjuk? Lényegét, a biztonságot tekintve bizonyára semmitől. Sznobizmus, félelem-ipar és politikai játszma áldozata az, aki hagyja magát félrevezetni.

 Természetesen mindenkinek szuverén joga, hogy vállalni akarja-e az oltást.

 A koronavírus-járványhoz kapcsolódó cikkeink | MTA


Gubcsi Lajos
csak a jövő
(csal a jövő?)

az Idő, a gyalázatos 
szaggatja szét a múltunkat
és ha nem vagy alázatos
a jelenedben halva hagy

jövődön nem épít semmit 
kétkedve tárja szét kezét
hordd csak életed keservit
vakra csukja mindkét szemét

a Jövőd te vagy és társad
egy, kettő, száz is, ha lehet, 
a szellem tőletek árad

keresd meg a végleteket
hajts fejet a perem szélén 
Jövőd izzik a napfénynél


 Naplementét Izzó Nap - Ingyenes fotó a Pixabay-en


Kedves Olvasóim! Mint az év elején írtam, megjelent a történelmi regény-sorozatom  8. kötete. Többek kérésére megadom az eddig megjelent korábbi 7 kötet elérhetőségét is - azzal, hogy valamennyi más könyvem elérhetősége is megtalálható a Gubcsi Lajos könyvei az interneten nevű Facebook-oldalamon, köszönettel a figyelemért, a címek időben visszafelé mennek.

Gubcsi Lajos: Elnémul a harang Nándorfehérváron, 1521 – 13 ördögi év, 8. kötet

http://mek.oszk.hu/16400/16478

Gubcsi Lajos: Szulejmán álma, 1520 – 13 ördögi év, 7. kötet

http://mek.oszk.hu/16400/16403

Gubcsi Lajos: A Habsburg-sas karmai, 1519 – 13 ördögi év, 6. kötet

http://mek.oszk.hu/16400/16402

Gubcsi Lajos: Kié az ország?, 1518 – 13 ördögi év, 5. kötet

http://mek.oszk.hu/16300/16336/

Gubcsi Lajos: Werbőczy vastörvényén nincs pecsét, 1517 - 13 ördögi év, 4. kötet http://mek.oszk.hu/16300/16302

Gubcsi Lajos: 10 éves király trónol, 1516 - 13 ördögi év, 3. kötet

http://mek.oszk.hu/15000/15089

Gubcsi Lajos: Koronánk a nászajándék, 1515 - 13 ördögi év, 2. kötet

http://mek.oszk.hu/15000/15079

Gubcsi Lajos: Magyar pokol, 1514 - 13 ördögi év 1. kötet

http://mek.oszk.hu/12200/12297/


Sinkovits Imre - 20 éve halt meg a Latinovits mellett másik legnagyobb kortárs színészünk.
A sors furcsa fintort vágott: 2000 decemberi gálánkon adtuk volna át neki A Magyar Művészetért Díjat, de azon az estén éppen játszott.
Ezért nevünkben néhány héttel később a Nemzeti Színház színpadán adta át neki a díjat Kő Pál.
És Sinkovits 1-2 nappal később elhunyt.

Most már mindketten fent, ott beszélik meg a nagy történéset, örök nyugalmat örök barátaink.

 Lehetetlen, hogy már 20 éve, Itt áll előttem oszlopként. Műfaja: Sinkovits-oszlop,

A képen a következők lehetnek: 1 személy


szív, sebesen
víz örvényben
tenger árban
csepp, aszályban

szikla, porban
magány, sorban
fa, reccsenve
hős, reszketve

sodor a lét
dagály csábít
tied az ég!

vágyad ámít
sötét ébred
fent vagy, élet?A képen a következők lehetnek: 1 személy, fa, hó, növény, túra/szabadtéri és természet