Gubcsi Lajos
Hírek A MM Élőtárlata Albumok Díjak Gálák Gubcsi Lajos életrajza - A MM Laudációk Mecenatúra MM-díjazottak Hangoskönyvtár
Hogy mi nem volnánk jogállam?

 

JOGÁLLAMISÁG ÉS UNIÓS PÉNZEINK?
Vétózott a magyar és a lengyel kormány, hosszú, nehéz, bonyolult ügy, én itt most röviden írom meg a személyes véleményemet.
JOGÁLLAMISÁG: három problémám van
-meghatározta valaki, mi az a jogállamiság? NEM. Dulakodás megy az iszapban.
-sérti az ilyen határozatlan körvonal és fenyegetőzés a szuverenitásunkat. IGEN.
-Magyarország netán nem jogállam? DE IGEN. Itt élek, látok mást is. tehát IGEN.
AZ UNIÓS PÉNZEKKEL kapcsolatban is három problémám van:
-ez netán az ő pénzük? (most ne foglalkozzunk azzal, hogy ki az az "ők"), NEM. Az övéké is, a mienk is. Elosztása közös jog, vétőjoggal.
-mi feltételhez kötjük a befizetéseinket, amelyek szintén horribilisek? Netán hogy Soros hányszor lépheti át ott a küszöbüket a magyar kormány ellen szervezve...? NEM.
-kétféle pénz kifizetésével zsarolnak bennünket most, ha a magyar és a lengyel kormány meg akarja torpedózni a kifizetésüket, azok a bestiák. Az egyik összeg az uniós költségvetésre vonatkozik, a másik a koronavírus-járvány okozta gazdasági válság kezelésére, az azt szolgáló újjáépítési alapra. Az első a mi költségvetésünk is, a második esetében nem akarom taglalni, van-e és lesz-e nálunk vírus-kár. Ami jár, az jár. Nem szokás feltételhez kötni.
ŰGY TŰNIK, HOGY AMÍG ÉRVÉNYES AZ ELÍTÉLÉSÜNK a "jogállamiság" ügyében, addig nem kíván engedni e két kormány.
Nyilván ez sokkal összetettebb ügy, fogalmunk sincs a benne rejlő egyéb harcokról, érdekről, presztízsről, nemzeti kiállásról és nemzetközi harmonizációról, DE:
Helyes, ha ezt tesszük.
Ez nem hajbókolásból ered nálam. NEM SZERETEM ÉN SEM, HA ZSAROLNAK
S főleg nem szeretem, hogy e folyamatban az ellenzék kompletten befeküdt a brüsszeli hivatalok ágyába. Agyára ment az Orbán-fóbia.
Jó kutyus...
(Utóirat: félhetnék is nagy összegek elvesztésétől. Valahogyan nem félek... Vannak harcok, amiket végig kell vinni. Mert itt végig az az állítás húzódik, hogy Magyarország és Lengyelország nem jogállam. NE MÁR, HÉ!)
Nem érhető el leírás a fényképhez.
Csányi Éva, Kavalecz Imre és további 2 ember


 Stock fotó: Rajz · boxoló · ül · illusztráció · kutya · grafikus

További hírek

 SZÁJER IDE, SZÁJER ODA - AZ APA FÉRFI, AZ ANYA NŐ.

Avagy nem engedünk, ne engedjünk '48-ból.
A Szájer-ügy védhetetlen. De mi köze az alkotmányos és emberi alapértékeinkhez? Bűnhődjön, ahogyan kell. De a gender-őrület nem kell. Mert az maga a büntetés, ránk, a közre.

 Image result for menyasszony filigrán | Wedding illustration, Cute couple  drawings, Classical dress


HIDEG VAN, ÉS BAJOK IS. Bátran ajánlom legújabb könyvemet
Gubcsi Lajos: Kicsim gyere, fölmegyünk az égig 

https://mek.oszk.hu/19800/19829/
- a gyerekeinkről, rólunk, szülőkről. Felmelegít, és enyhíti a kiszabott magányt a vírusos időkben.
(a kép az ozorai várban készült, rajta Ozorai Pipó országbáró 1403-ból, vagy ha nem, akkor egyik fiam a közelmúltból)

 


 TRIANON!!! (a románok új ünnepén, december 1-én külön is felkiáltójel)

A Magyar Művészetért-díjas nagyszerű filmrendező, Jelenczki István Nem, nem, soha I–IV. – „Isten az igaz ügyet nem hagyja el” című filmjének díszbemutatóját a járványhelyzet miatt online közvetítik december 19-én és 20-án. Jegyet az Uránia Nemzeti Filmszínházon keresztül lehet vásárolni a filmszínház internetes oldalán. A megváltott jegy ellenében az érdeklődők internetes elérhetőséget kapnak, amelyen keresztül otthonukból tekinthetik meg a filmet.

Jelenczki István – Wikipédia


FELSZÍTOTT VITÁK HELYETT ---
Három évtizede követem Orbán Viktor tevékenységét.
Aki őt antiszemitizmussal, bármilyen faji elfogultsággal, szélsőséggel, nácizmussal, radikalizmussal vagy ezek közül bárminek az irányításával, szításával vádolja, az komplett kretén.
Lehetne más is, de most ennél maradnék: komplett kretén.
Ami bajuk van Orbán Viktorral, az enélkül a kíméletlen erejű és pusztító szándék nélkül is megoldható: négy évente van demokratikus választás, ennek szabad jellege semmit sem csökkent az elmúlt három évtizedben az utóbbi tízben sem. Nosza.
Addig sem érdemes komplett kreténnek maradni, mert az is vírus, terjed, mérgez. Jellemző, hogy Orbán Viktor ezt is kibírja, rendületlenül, mert megpróbálja úgy hinni, hogy ez is a demokrácia része.

KIK KAPTÁK A Magyar Művészetért - BUBIK ISTVÁN-DÍJAT?
A nagy színész emlékére - 2004. nov-i halála után a Bubik István-díjunkat az alábbi színészek kapták:
Balázs Attila Temesvár
Bogdán Zsolt Kolozsvár
Gubás Gabi Budapest
Kerekes Éva Budapest
Kézdi Imola Kolozsvár
Kicsid Gizella Sepsiszentgyörgy
Molnár László Szolnok
Oberfrank Pál Veszprém
Tóth Tibor Révkomárom
Trill Zsolt Beregszász

Bubik István 16 éve halt meg, emlékeztet rá a színésztárs, Rubold Ödön közösségi bejegyzése...
És bevillan az a reggel.... Még azokban az órákban felhívott egy nagyon kétségbeesett női hang, tulajdonosa... Kubik Anna. Azt hiszem, sírás volt a hangjában... Nem akartam elhinni neki... És még aznap döntöttem, hogy megalapítom a Bubik István-díjat, amelyet dec. 3-iki gálánkon be is jelentettünk, hozzáfűzve, hogy egy hónap múlva, jövő év januárjában, január 22-én, a Himnusz napján megjelentetjük A csillagokban Bubik István című díszalbumunkat, s így is lett, lányommal, Gubcsi Anikóval éjt nappallá tettünk, Györfi Sándor pedig heteken belül elkészítette a Bubik-díjat, amelyet aztán 10 éven át minden évben átnyújtottunk nagyszerű színészeknek szerte a Kárpát-medencében, elsőként már 2005-ben, Trill Zsoltnak, aki akkor Beregszászon volt színész. A fotón a Bubik-díj.
Gubcsi Lajos - Gubcsi Anikó: A csillagokban Bubik István.
http://www.mek.oszk.hu/02300/02355