Gubcsi Lajos
Hírek A MM Élőtárlata Albumok Díjak Gálák Gubcsi Lajos életrajza - A MM Laudációk Mecenatúra MM-díjazottak Hangoskönyvtár
A foci gömbölyű
A FOCI ILYEN!!!! OLYAN, MINT MI... Mondhatnak bármit, a lényeg: GYŐZTÜNK a kritikus helyzetben. A 2016-os EB óta iszonyú válságokon ment át a válogatott, végig zokogtunk meccseket, éveket. Falábú játékosok, bukott edzők, a jöttmentek jöttek-mentek. DE. A kritikus pillanatokban mindig sikerült, Van a válogatottnak egy új vonása, új az elmúlt 3-4 évtizedhez képest: az utolsó pillanatig képes harcolni. A Fradit is ez vitte képességei fölé az eredményekben. Mi lett volna, ha az a két gól a végén nem jön össze? Katasztrófa, őrület, gyász, mélabú, le- és megvertség. És mi van most? Hihetetlenben is hinni tudunk, akarunk. Nem akármi történt ott, megszámoltam a másodperceket: 12 másodperccel az izlandi lövés lepattanása után a kapunk előtt indított gyönyörű támadás végén, 12 másodperc alatt egy hatalmas gól. Tanítani lehet a világ bármely focipályáján. Itt nem véletlen mázli történt. Hanem az elérhetetlel elérése a szív és a tudás erejével. https://www.origo.hu/sport/futball/20201112-szoboszlai-dominik-csodagoljaval-jutottunk-ki-az-ebre.html Helyes. Mert kell a jó dózis az élethez: örömből, sikerből, abból, hogy mégis van fény a legsötétebb alagút végén is. Mi lett volna, ha gyászolnánk most? Semmi, Mert őrülten örülünk. A gyerekeimnek fejtegettem éppen a 87.,, majd a 91. percben, hogy vége fiúk, ennyi volt, megint kezdhetünk elölről 4 kilátástalan évet. Aztán jöttek a gólok, letepertek a földre, és rajtam ugrálták végig az indiánoknak tulajdonított győzelmi táncformákat. Erre 3 perc alatt bevágunk két gólt! Megérdemelten! Mert az utolsó pillanatig totális nyomást gyakoroltunk egy erősebb ellenfélre. Új színfolt tehát a győzni akarás, a képesség, a lelki elszántság. Ritka kincs, meg kell őrizni. A Nap, a szél, a levegő, a víz, az oxigén mellett ez az ELSZÁNTSÁG, MAGA AZ EMBER is ALAPELEM. Itt van Szoboszlai csodagólja, ezzel jutottunk ki az Eb-re - videó
További hírek

 SZÁJER IDE, SZÁJER ODA - AZ APA FÉRFI, AZ ANYA NŐ.

Avagy nem engedünk, ne engedjünk '48-ból.
A Szájer-ügy védhetetlen. De mi köze az alkotmányos és emberi alapértékeinkhez? Bűnhődjön, ahogyan kell. De a gender-őrület nem kell. Mert az maga a büntetés, ránk, a közre.

 Image result for menyasszony filigrán | Wedding illustration, Cute couple  drawings, Classical dress


HIDEG VAN, ÉS BAJOK IS. Bátran ajánlom legújabb könyvemet
Gubcsi Lajos: Kicsim gyere, fölmegyünk az égig 

https://mek.oszk.hu/19800/19829/
- a gyerekeinkről, rólunk, szülőkről. Felmelegít, és enyhíti a kiszabott magányt a vírusos időkben.
(a kép az ozorai várban készült, rajta Ozorai Pipó országbáró 1403-ból, vagy ha nem, akkor egyik fiam a közelmúltból)

 


 TRIANON!!! (a románok új ünnepén, december 1-én külön is felkiáltójel)

A Magyar Művészetért-díjas nagyszerű filmrendező, Jelenczki István Nem, nem, soha I–IV. – „Isten az igaz ügyet nem hagyja el” című filmjének díszbemutatóját a járványhelyzet miatt online közvetítik december 19-én és 20-án. Jegyet az Uránia Nemzeti Filmszínházon keresztül lehet vásárolni a filmszínház internetes oldalán. A megváltott jegy ellenében az érdeklődők internetes elérhetőséget kapnak, amelyen keresztül otthonukból tekinthetik meg a filmet.

Jelenczki István – Wikipédia


FELSZÍTOTT VITÁK HELYETT ---
Három évtizede követem Orbán Viktor tevékenységét.
Aki őt antiszemitizmussal, bármilyen faji elfogultsággal, szélsőséggel, nácizmussal, radikalizmussal vagy ezek közül bárminek az irányításával, szításával vádolja, az komplett kretén.
Lehetne más is, de most ennél maradnék: komplett kretén.
Ami bajuk van Orbán Viktorral, az enélkül a kíméletlen erejű és pusztító szándék nélkül is megoldható: négy évente van demokratikus választás, ennek szabad jellege semmit sem csökkent az elmúlt három évtizedben az utóbbi tízben sem. Nosza.
Addig sem érdemes komplett kreténnek maradni, mert az is vírus, terjed, mérgez. Jellemző, hogy Orbán Viktor ezt is kibírja, rendületlenül, mert megpróbálja úgy hinni, hogy ez is a demokrácia része.

KIK KAPTÁK A Magyar Művészetért - BUBIK ISTVÁN-DÍJAT?
A nagy színész emlékére - 2004. nov-i halála után a Bubik István-díjunkat az alábbi színészek kapták:
Balázs Attila Temesvár
Bogdán Zsolt Kolozsvár
Gubás Gabi Budapest
Kerekes Éva Budapest
Kézdi Imola Kolozsvár
Kicsid Gizella Sepsiszentgyörgy
Molnár László Szolnok
Oberfrank Pál Veszprém
Tóth Tibor Révkomárom
Trill Zsolt Beregszász

Bubik István 16 éve halt meg, emlékeztet rá a színésztárs, Rubold Ödön közösségi bejegyzése...
És bevillan az a reggel.... Még azokban az órákban felhívott egy nagyon kétségbeesett női hang, tulajdonosa... Kubik Anna. Azt hiszem, sírás volt a hangjában... Nem akartam elhinni neki... És még aznap döntöttem, hogy megalapítom a Bubik István-díjat, amelyet dec. 3-iki gálánkon be is jelentettünk, hozzáfűzve, hogy egy hónap múlva, jövő év januárjában, január 22-én, a Himnusz napján megjelentetjük A csillagokban Bubik István című díszalbumunkat, s így is lett, lányommal, Gubcsi Anikóval éjt nappallá tettünk, Györfi Sándor pedig heteken belül elkészítette a Bubik-díjat, amelyet aztán 10 éven át minden évben átnyújtottunk nagyszerű színészeknek szerte a Kárpát-medencében, elsőként már 2005-ben, Trill Zsoltnak, aki akkor Beregszászon volt színész. A fotón a Bubik-díj.
Gubcsi Lajos - Gubcsi Anikó: A csillagokban Bubik István.
http://www.mek.oszk.hu/02300/02355