Gubcsi Lajos
Hírek A MM Élőtárlata Albumok Díjak Gálák Gubcsi Lajos életrajza - A MM Laudációk Mecenatúra MM-díjazottak Hangoskönyvtár
Debrecenbe kéne menni....?
A TIGRIS ÜL A HEGYEN ÉS NÉZI LENT A VÖLGYBEN A....
HAJRÁ VIDÉK!
Debrecen átvenné az atlétikai vb-t és a Ligetben elmaradt beruházásokat
Amint az indokolt is lehet, Miért ne? Eléggé komoly tengelypont a magyarság egészét illetően.

 A képen a következők lehetnek: égbolt és túra/szabadtéri

 

További hírek
Turbó Iránytű!
Tegnap A Dalban a Turbó győzött, Énekesük Tanka Balázs, egykori becsült kollégám a Zrínyi Média Kft.ben, egyben ő énekelte Bercsényi Miklós szerepét a Benkő Lászlóval közösen írt balladánkban, az Ismét Vereckénél című Rákóczi balladában.
Mostani daluk zseniális, szerintem végső győzelemre esélyes, messze a többé fölé emelkedik.
https://www.youtube.com/watch?v=gkbrqeIIbWE&feature=youtu.be&fbclid=IwAR37nMT0Rf-CuBxx4k7FVpoV5KMCdCXGlV7VQGQk1C6oc0kYJH4yoKzVP-E

A FUTÓBAJNOK MAGYAR GAZDASÁG!
A tavalyi év utolsó három hónapjában 4,5%-kal, a szezonális hatásoktól megszűrve 4.6 %-kal nőtt a GDP az előző év azonos időszakához képest. Az elemzők 4,2%-ra számítottak, az adat pozitív meglepetést okozott. Az előző negyedévben 5%-kal nőtt a gazdaság. Csúcs-szintek Európa mezőnyében.

(a kép illusztráció)

A képen a következők lehetnek: egy vagy több ember, álló emberek, túra/szabadtéri és természet


 

EZ BIZONY BAJ!!!!!!!!!
Januárban a fogyasztói árak átlagosan 4,7%-kal emelkedtek 1 év alatt. A járműüzemanyagok, a szeszes italok, dohányáruk és az élelmiszerek ára emelkedett az átlagnál gyorsabban.

A közgazdász elemzők 4,4%-os inflációra számítottak, 4,7%-re senki, Az MNB-t is váratlanul érte az adat.
Engem sajnos nem.

De. Engem is. Ez már túl gyors, kilépett minden józas sávból, Persze vannak szezonális hatások, de ilyenek mindig vannak.... Ugyan várhatóan lassul a következő hónapokban, mégis: EZ A SZINT BAJ. Minden baj, ami 3 % fölé tolja a trendet!!!!

S nem jó jel -igen rossz jel - a 340 forintos euró. Inflációs hatása miat sem. Megállj, itt! S visszakozz!

Képtalálatok a következőre: forint foto


KUSZTOS TIBOR LELKÉSZ 1992-es ragyogó, érckemény gondolatai ma is megállják a helyüket Molnár H. Lajosnak adott interjújában az erdélyi magyar autonómiáról - illetve annak hiányáról, egy részlet:
"Véleményem szerint nem jogokat kunyerálunk, hanem jogainkat akarjuk megvédeni. Tehát nincs amiért hálálkodnunk, hogyha valamit adnak, és nem is kell nekünk kérni. Ne jogokat adjanak, hanem jogokat biztosítsanak! Ez lehet egyházi, nemzetiségi, emberi. Nem kémünk kell, hanem követelni, nem vámunk kell, hanem ösztökélni azokat, akiknek eszük ágában sincs ezen..elgondolkozni..."
A teljes interjú itt:
file:///C:/Users/user/Downloads/SzolnokMegyeiNeplap_1992_03__pages92-92(1).pdf

(a fotón Kusztos Tibor és Böjte Csaba Gubcsi Lajos szoborkertjének avató ünnepségén 2018-ban, a Meghalt, mert magyar nevű szoborcsoport felszentelésekor


HEJ NYUGDÍJAK, HEJ-HEJ!
Vékony a nyugdíjas boríték, lemaradtak a nyugdíjak.
A nyugdíjak nem tartanak lépést a növekedéssel, a nyugdíjasok semmilyen módon nem részesülnek az elmúlt közel 5 év áldásaiból (leszámítva némi sebtapaszt év végén), mivel a nyugdíjakban nem jelenik meg a növekedés, csupán az infláció - az is csak utólag korrigálva.
Alapvető gondok vannak:
-milliós nagyságrendű azok tábora, akiknek nyugdíja eleve bántóan alacsony, puszta és sanyarú megélhetésre ad csak alapot.
-az inflációhoz is csak utólag, év végén igazítják hozzá, holott köztudott, hogy a "tervben" a kormány mindig alábecsüli az inflációt, a nyugdíjemelést az év elején ehhez igazítja - majd év végén "kiderül", amit mindenki tud, hogy ez így alá volt becsülve.
-a nyugdíjasok kosarában levő alapvető cikkel ára gyorsabban nő az átlagos inflációnál
-vagyis a szegény nyugdíjasok még szegényebbek lettek
És ez így van minden évben
A kormánynak abba kellene hagynia ezt a sanyargatást, és:
-a legalacsonyabb, drámai szintű nyugdíjakat meg kellene emelni
-be kell vezetni a vegyes indexálású rendszert, amelyben a gazdasági növekedésnek is meg kell jelennie a nyugdíjakban.
Mindezt azonnal, mert a lemaradás nagyon nagy, mind méretében, mind időintervallumban, hiszen túl régóta áll fenn az aránytalanság.

S nem túl helyes dolog, ha majd akkor éreztetik a nyugdíjakban a növekedés hatását is, amikor majd sokkal kisebb lesz a növekedés.

Ha tehetné a kormány, már idénre módosítani kellene a rendszert. IDÉNRE! 2021-től viszont mindenáron.

Nem érhető el leírás a fényképhez.

 

 


EGY VALLOMÁS, AMIT MÉG SOHA NEM MONDTAM EL SENKINEK!
"Az én Gubcsi Lajos nagyapám csendőr törzsőrmester volt a 30-as évek elejéig Alpáron, a félegyházi körzetben, onnan ment nyugdíjba, és büntetésképpen 1945 után olyan szegénységben kellett élnie, hogy a házuk előtt ülve csikkeket fogadott le a járókelőktől, mert nem volt pénze cigire. Nem mondom, hogy koldulta, mert a büszkesége ezt tiltotta, de elfogadta..., kellett...."

Nem mondtam még el ezt soha senkinek, de most így, ezzel válaszoltam egy hozzám küldött levélre, idézek belőle: "Drága jó apánk nem beszélt, vagy nem mert szólni az orosz fogságban eltöltött időről. (3,5 fél év!), arról, hogy csendőr őrmester volt, akinek semmilyen népellenes cselekménye nem volt, ma is őrzöm az igazolást róla. Zsibó mellett, Surdokon szolgált, Vitéz anyai nagyapánk, aki megkeseredett paraszt emberként élte le az életét, mert az 50-es években, a beadások miatt börtönbe zárták. Ma fölvehetnénk a vitézi címet bátyámmal,
(a kép illusztráció)

A képen a következők lehetnek: 1 személy, , szöveg, amely így szól: „vatera”