Gubcsi Lajos
Hírek A MM Élőtárlata Albumok Díjak Gálák Gubcsi Lajos életrajza - A MM Laudációk Mecenatúra MM-díjazottak Hangoskönyvtár
Tisztelet mindig

 

 

A Tánc a pokol tornácán című történelmi regényt mintegy 80 kötetből álló könyvsorozata legjelentősebb részének nevezte a szerző az ünnepségen, melyen a város kiválóságainak nyújtott át tiszteletpéldány „baráti szeretettel”, a hölgyek esetében egyszerűen: „szeretettel”. Különféle hivatások képviselőivel osztotta meg könyvét azok közül, akik sokat tesznek a városért. Mint mondta, sok százan lehetnének most itt ezen alkalommal. Volt ilyen dedikálás a Magyar Kultúra Napján, lesz is még sok a következő években a Mohács 500. évfordulója előtti években, a tiszteletet most így fejezte ki:

Rózsa Márta, a gasztronómia nemesasszonya
Mészáros Márta múzeumigazgató
Andrási Kati tanárnő
Bense Zoltán önkormányzati képviselő
Dencs József nyugalmazott MÁV-tisztviselő
Dr. Rónaszéki Gábor plébános
Dr. id. Domján Mihály orvos
Dr. ifj. Domján Mihály orvos
Dr. Réczi László ügyvéd
Perjési István szabómester
Ván Jenő önkormányzati képviselő
Dr. Kiss Ákos Csaba főorvos
Hájas Sándor újságíró.

Köszönet nekik. És a könyvtárnak: az ünnepségre Petőfiék egykori mészárszékén, a Hattyúházban került sor. Talán éppen abban a teremben. Lehet, hogy egy kép erről: szabadtéri
További hírek

FÁBIÁN ZOLTÁN rockénekes Erdélyből - Gubcsi Lajos Ex Libris Díjában részesül ő is A Magyar Művészetért Díjrendszer jubileumi, 45. gáláján jún. 3-án Budapesten. Erős, kemény, érdes hangja tisztán szól, száll - főleg hazájáról, ami a magyar nemzet.

Kezdjük ezzel Fábián Zoltántól, Erdély erős hangjától, a Szülőföldemen című dallal:
mely a Szilágyságról szól, ahonnan Báthori István királyt is adtuk a lengyeleknek. Ezt a szép dalt egyfajta hiánypótlásnak szánta, hiszen Fábián Zoltán szavai szerint a Trianon által elcsatolt Partiumról igen kevés dal és vers született. „Van üzenetük a világnak, és azt el is mondjuk”. Őseim arcon köpése lenne, ha arra buzdítanám gyermekeinket, hogy hagyják el azt az országot, amelyért annyi évszázadon át küzdöttek. Inkább az a feladatunk, hogy olyan országot építsünk nekik, ahonnan nem akarnak elmenni. És ezért mindannyian felelősséggel tartozunk mi, magyarok.”

 Erdély.ma | „Együtt erő vagyunk, szerteszét gyöngeség”


A ZRÍNYI ILONA DÍJAT FICZERE ANDREÁNAK NYÚJTJUK ÁT a Magyar Művészetért Díjrendszer jubileumi gáláján, 2022. jún. 3-án.
Az ő kitüntetésével mondunk egyben köszönetet az egész magyar egészségügynek azért az emberfeletti munkáért, amit a járvány két éve alatt végeztek, magasra emelve az orvosi hivatás megbecsülését.
Ficzere Andrea (Debrecen, 1967. július 20. –) az Uzsoki Utcai Kórház főigazgatója és a Magyar Kórházszövetség elnöke. Orvosi szakvizsgáit a neurológia és a reumatológia területén szerezte és e területeken folytatott kiemelkedő szakmai tevékenységet Debrecenen, Nyíregyházán, majd 2012-től Budapesten az Uzsoki Kórházban főigazgatóként. 2009–2010-ben a Budapesti Corvinus Egyetemen Egészségügyi Menedzsment Szakon szerzett diplomát.
2016 márciusában a Magyar Kórházszövetség a testület tisztújító közgyűlésén elnökhelyettesévé, 2019 áprilisában pedig elnökévé választotta.
A Zrínyi-díjat 2013-ban alapította Gubcsi Lajos író és Györfi Sándor szobrászművész Kassán, a Dómban, Zrínyi Ilona sírja mellett - a legkiválóbb magyar nőknek adományozva. A bronz mellszobor Györfi-alkotás, két évente egyszer adományozzuk A Magyar Művészetért Díjrendszer keretében

Szerintem GAZDASÁGIRÁNYÍTÁSBAN Magyarországon soha nem volt ilyen erősen szakszerű, a gazdaság átfogó menedzselésére képes kormány-összetétel, mint most: Varga Mihály, Nagy Márton, Csák János - gazdasági profik.
De szakszerűségüket illetően a gazdaságban megemlíthetjük Nagy István, Rogán Antal, Szíjjártó Péter nevét is, s azt hiszem, erős menedzseri tapasztalatokkal rendelkezik Lázár János, Szalay-Bobrovniczky Kristóf is a gazdaság összehangolásában, s erősítik ők is a bevezető mondatomat.
Hozzáfűzöm: e véleményemben nincs semennyi politikai részrehajlás, ha lenne, nem is fogalmaztam volna meg.
Más kérdés, hogy a feladat olyan nagy és kritikusan nehéz: az a minimum, hogy hozzáértők Lehet, hogy egy kép erről: szabadtéri és emlékmű

PALI PERSZE, HOGY ITT MARADT... A FELTÁMADÁS ÖRÖK.
Ezekben a percekben érte el a 2000. letöltést Kő Pálról írt emlékkönyvem - nagyszerű művész és ember.
Gubcsi Lajos: … a Kő marad… - Emlékeim Kő Pálról
https://mek.oszk.hu/20800/20852/Lehet, hogy egy kép erről: 1 személy és szakáll

Köszöntöm Húsvétot és annak szellemét Melocco Miklós Krisztusz-szobrával a Szoborkertemből. Felszentelte a nagyváradi püspök, néhai Tempfli József igaz nagy hazafi 2007-ben.
Krisztus előtt Mária, a Napba öltözött asszony, Györfi Sándor alkotása. Ugyancsak 2007-ben szentelte fel Tempfli József. Ez volt a Szoborkert hivatalos felavatása is egyben.Nem érhető el leírás a fényképhez.Nem érhető el leírás a fényképhez.

 NAGYOBB BUKÁS EZ, NE SZÉPÍTSÜK.

TÉNYLEG MÁRKI-ZAY BUKOTT HATALMASAT? - ahogyan azt elkezdik rákenni?
Dehogy.
A baloldalnak viccből nevezett jobbikos-dékás fizetett dekázók egész politikai konstrukciója, a balliberálisok újabb, sokadik átmázolt kiadása bukott óriásit. Elbuktak, megbuktak, sokadszorra, minden formációban.
Gyökerek nélkül hatalmi vágyhalom? Mire fel?
Nem Márki-Zay bukott el. Ő egyszerűen csak megsemmisült egy kicsit, felkel, ha tud. Az ún. baloldal nevű tákolmány bukott el. S amíg csak gyurcsányosdira futja, el is fog.
Hogy Gyurcsány tehetséges? Mi a manó. 2006 óta katasztrófa-szinten elbukik mindent, s magával ránt újra és újra mindenkit.
Hű de nagy karrier! Egyébként köszönjük: 2006 óta rengeteget tett a Fidesz győzelmeiért, nála megbízhatóbb segítőtárs nincs is. Lehet tudni, hogy ahol van, rombol. Szerencsére "ott" van, ott rombol.
S HOGY MEGSZÖKTEK A ZÁRÁSKOR - SENKI NEM VOLT A SZÍNPADON. A tolvaj szokott megszökni, elsurranni, ha lehet. Íme:

 Lehet, hogy egy képregény