Gubcsi Lajos
Hírek A MM Élőtárlata Albumok Díjak Gálák Gubcsi Lajos életrajza - A MM Laudációk Mecenatúra MM-díjazottak Hangoskönyvtár
Március 15.
Március 15-re várva - fényben, szélben, zászlóink a Szoborkertemben alkonyatkor, Napra, holnapra várva.

Kapcsolódó galériák:
    zászkó


További hírek

FÁBIÁN ZOLTÁN rockénekes Erdélyből - Gubcsi Lajos Ex Libris Díjában részesül ő is A Magyar Művészetért Díjrendszer jubileumi, 45. gáláján jún. 3-án Budapesten. Erős, kemény, érdes hangja tisztán szól, száll - főleg hazájáról, ami a magyar nemzet.

Kezdjük ezzel Fábián Zoltántól, Erdély erős hangjától, a Szülőföldemen című dallal:
mely a Szilágyságról szól, ahonnan Báthori István királyt is adtuk a lengyeleknek. Ezt a szép dalt egyfajta hiánypótlásnak szánta, hiszen Fábián Zoltán szavai szerint a Trianon által elcsatolt Partiumról igen kevés dal és vers született. „Van üzenetük a világnak, és azt el is mondjuk”. Őseim arcon köpése lenne, ha arra buzdítanám gyermekeinket, hogy hagyják el azt az országot, amelyért annyi évszázadon át küzdöttek. Inkább az a feladatunk, hogy olyan országot építsünk nekik, ahonnan nem akarnak elmenni. És ezért mindannyian felelősséggel tartozunk mi, magyarok.”

 Erdély.ma | „Együtt erő vagyunk, szerteszét gyöngeség”


A ZRÍNYI ILONA DÍJAT FICZERE ANDREÁNAK NYÚJTJUK ÁT a Magyar Művészetért Díjrendszer jubileumi gáláján, 2022. jún. 3-án.
Az ő kitüntetésével mondunk egyben köszönetet az egész magyar egészségügynek azért az emberfeletti munkáért, amit a járvány két éve alatt végeztek, magasra emelve az orvosi hivatás megbecsülését.
Ficzere Andrea (Debrecen, 1967. július 20. –) az Uzsoki Utcai Kórház főigazgatója és a Magyar Kórházszövetség elnöke. Orvosi szakvizsgáit a neurológia és a reumatológia területén szerezte és e területeken folytatott kiemelkedő szakmai tevékenységet Debrecenen, Nyíregyházán, majd 2012-től Budapesten az Uzsoki Kórházban főigazgatóként. 2009–2010-ben a Budapesti Corvinus Egyetemen Egészségügyi Menedzsment Szakon szerzett diplomát.
2016 márciusában a Magyar Kórházszövetség a testület tisztújító közgyűlésén elnökhelyettesévé, 2019 áprilisában pedig elnökévé választotta.
A Zrínyi-díjat 2013-ban alapította Gubcsi Lajos író és Györfi Sándor szobrászművész Kassán, a Dómban, Zrínyi Ilona sírja mellett - a legkiválóbb magyar nőknek adományozva. A bronz mellszobor Györfi-alkotás, két évente egyszer adományozzuk A Magyar Művészetért Díjrendszer keretében

Szerintem GAZDASÁGIRÁNYÍTÁSBAN Magyarországon soha nem volt ilyen erősen szakszerű, a gazdaság átfogó menedzselésére képes kormány-összetétel, mint most: Varga Mihály, Nagy Márton, Csák János - gazdasági profik.
De szakszerűségüket illetően a gazdaságban megemlíthetjük Nagy István, Rogán Antal, Szíjjártó Péter nevét is, s azt hiszem, erős menedzseri tapasztalatokkal rendelkezik Lázár János, Szalay-Bobrovniczky Kristóf is a gazdaság összehangolásában, s erősítik ők is a bevezető mondatomat.
Hozzáfűzöm: e véleményemben nincs semennyi politikai részrehajlás, ha lenne, nem is fogalmaztam volna meg.
Más kérdés, hogy a feladat olyan nagy és kritikusan nehéz: az a minimum, hogy hozzáértők Lehet, hogy egy kép erről: szabadtéri és emlékmű

PALI PERSZE, HOGY ITT MARADT... A FELTÁMADÁS ÖRÖK.
Ezekben a percekben érte el a 2000. letöltést Kő Pálról írt emlékkönyvem - nagyszerű művész és ember.
Gubcsi Lajos: … a Kő marad… - Emlékeim Kő Pálról
https://mek.oszk.hu/20800/20852/Lehet, hogy egy kép erről: 1 személy és szakáll

Köszöntöm Húsvétot és annak szellemét Melocco Miklós Krisztusz-szobrával a Szoborkertemből. Felszentelte a nagyváradi püspök, néhai Tempfli József igaz nagy hazafi 2007-ben.
Krisztus előtt Mária, a Napba öltözött asszony, Györfi Sándor alkotása. Ugyancsak 2007-ben szentelte fel Tempfli József. Ez volt a Szoborkert hivatalos felavatása is egyben.Nem érhető el leírás a fényképhez.Nem érhető el leírás a fényképhez.

 NAGYOBB BUKÁS EZ, NE SZÉPÍTSÜK.

TÉNYLEG MÁRKI-ZAY BUKOTT HATALMASAT? - ahogyan azt elkezdik rákenni?
Dehogy.
A baloldalnak viccből nevezett jobbikos-dékás fizetett dekázók egész politikai konstrukciója, a balliberálisok újabb, sokadik átmázolt kiadása bukott óriásit. Elbuktak, megbuktak, sokadszorra, minden formációban.
Gyökerek nélkül hatalmi vágyhalom? Mire fel?
Nem Márki-Zay bukott el. Ő egyszerűen csak megsemmisült egy kicsit, felkel, ha tud. Az ún. baloldal nevű tákolmány bukott el. S amíg csak gyurcsányosdira futja, el is fog.
Hogy Gyurcsány tehetséges? Mi a manó. 2006 óta katasztrófa-szinten elbukik mindent, s magával ránt újra és újra mindenkit.
Hű de nagy karrier! Egyébként köszönjük: 2006 óta rengeteget tett a Fidesz győzelmeiért, nála megbízhatóbb segítőtárs nincs is. Lehet tudni, hogy ahol van, rombol. Szerencsére "ott" van, ott rombol.
S HOGY MEGSZÖKTEK A ZÁRÁSKOR - SENKI NEM VOLT A SZÍNPADON. A tolvaj szokott megszökni, elsurranni, ha lehet. Íme:

 Lehet, hogy egy képregény