Gubcsi Lajos
Hírek A MM Élőtárlata Albumok Díjak Gálák Gubcsi Lajos életrajza - A MM Laudációk Mecenatúra MM-díjazottak Hangoskönyvtár
Cigányúton?
CIGÁNYÚTRA MENNEK A JOGVÉDŐK?
Hej, hej, küldjetek oda élni és dolgozni, tanítani és tűrni jogvédőt, ügyvédet, bírót és szociológust. Azok közül, akik lázítják a cigányokat, igen, Gyöngyöspatán most, és bárhol mindig. Menjenek oda, éljenek ott, működjenek közre a jobb állapotokért.
De ezek? Bíborban születettnek vélik magukat, kiváltságos igazságtevőknek, a szabadság oszlopainak.
Kellene ilyen oszlop Gyöngyöspatán és mindenhol máshol, átépíteni társadalmi munkában a cigányok összedűlő házait velük együtt, járhatóvá tenni a sáros utcákat velük együtt, megtanítani a gyerekeiket velük együtt. Kézfogásban, szolidaritással.
Volt-e közülük valaki három méternél közelebbi távolságban cigányokkal az otthonaikbanm településeiken úgy, nem hogy nem fotózkodni akartak?
Nem, tudom, hogy nem voltak, Az nekik kibírhatatlanul büdös volna.
Társadalmi és közmunkára kerestetik a cigányok életének megjavításáért - velük együtt - minden olyan "jogvédő és ügyvéd, bíró, a szabadságjogokért izzadó ál-élharcos", aki a magyarokkal szemben hergeli a magyar cigányokat.
Kedves cigányok! Hívjátok meg őket munkára és tanításra hozzátok, veletek együtt. Általában jómódú emberek. Segíteni ténylegesen, fizikat értelemben nem szoktak, de ezt is megtanulhatják - veletek együtt. Illetve nem, ezt nem fogják megtanulni.
Fogjatok össze velük ott, ahol éltek, az ottani élet tényleges megjavításáért. Hívjátok őket, ne uzsonnázni, hanem dolgozni. TENNI.
Mondom ezt olyan emberként, aki már sokszor fogott kezet cigány munkásokkal, és dolgozott is velük együtt.
Jogvédők? Jogfosztók? Kibicek?

Kinek ártanak jobban öntetszelgő szabadságvédelmükkel? Nektek vagy nekünk? Vigyázat, hangzatos nevek alatt és hangzatos jogvédő dumával jönnek, ti talán nem is értitek. Vigyázat, nem ők a ti embereitek.

A képen a következők lehetnek: 2 ember, álló emberek A képen a következők lehetnek: egy vagy több ember, álló emberek és túra/szabadtéri

További hírek

1966-ban e napon halt meg Tamási Áron, a zseniális erdélyi írónemzedék zseniális tagja. Ábel a rengetegben - idézhetnénk minden sort, de most ez illik ide, valahogy Trianont érzem:

"Bolha is érezhetett valami rosszat, mert velem együtt ő is megállott, és ugatni kezdett. A csendőr azt hitte, hogy a kutya őt ugatja, ami igaz is volt. Lekapta a válláról a puskát, és mérgesen ráfogta a kutyára. Abban a pillantásban biztosan tudtam, hogyha lőni talál, akkor a kutya nem lesz egyedül a halálban, mert vagy én, vagy a csendőr, vagy pedig mind a ketten melléje halunk. Áldott szerencsénkre azonban lövés nem történt, pedig Bolha sem meg nem hátrált, sem az ugatással fel nem hagyott. Hanem volt annyi eszem nekem is, hogy a szerencse farkát ott melegiben megfogjam. Ezt úgy csináltam, hogy odaszóltam szépen a kutyának:

- Bolha fiam, ne ugasd olyan módfelett a vitéz urat!

A kutya rám nézett, ellegyezte farkával a mérgét, és elindult az erdőbe visszafelé. Ezzel azt akarta mondani, hogy jól van, nem ugatom, de akkor látni sem akarom."

--Mi a múltban Ex Libris Díjban részesítettük a Tamási Áron Alkotóházat Farkaslakán, a Tamási Áron Gimnáziumot Székelyudvarhelyen,
valamint Bartók Béla-emlékdíjban 2006-ban a Tamási Áron emlékházat Farkaslakán és a Tamási Áron Színházat Sepsiszentgyörgyön.


Amikor a bántás gyógyír!!!
A svájci közrádió bírálni akart, mi köszönjük. Ime:
A svájci közrádió (SRF) szerint Orbán Viktor igen ügyesen használja ki a maga politikai céljaira a 100 éves trianoni szerződés ütötte sebet: virtuálisan helyreállította Nagy-Magyarországot, de anélkül, hogy ehhez áthelyezte volna a határokat, ami nagy dobás volt a részéről. Mindössze pénz kellett hozzá, igaz, nem kevés, hiszen minden évben óriási összegeket folyósít a szomszéd államokban élő magyaroknak. Iskolákra, egyetemekre, de még a labdarúgásra is. Cserében a kisebbségi magyarság túlnyomórészt a Fideszre voksol, amikor él 2014-ben kapott szavazati jogával. Azaz a környező országokban párhuzamos magyar világ jött létre – magyarázták a svájc közrádióban –, de Trianon fontos jelszó Magyarország napi politikájában is. Például amikor a miniszterelnök a minap olyan fényképet tett fel a netre, amelyen egy földgömb, rajta Nagy-Magyarországgal látható. De ugyanez nyilvánul meg az autók hátulján látható matricákon keresztül is.
(idézve a hvg.hu-ról)

A profikkal ismét felszállt a szabad madár - Dolhai Attila, az Operetszínház tánckara és a Musical együttes kivételes tehetségű, szabad, rögtönzött előadása.
https://www.facebook.com/operettszinhaz/videos/582867719024833/

 Az orvosi egyetem rektora bizonyára tudja, mit miért mond:
A fél világ Magyarországra irigykedik, hogy ezt így meg tudtuk csinálni. A korai restriktív intézkedéseken túl a nagyon fegyelmezett lakosságnak is köszönhető, hogy nem értük el azt a csúcsot, amit a többi ország. Ha ezt nem így csináljuk, akkor sokkal nagyobb baj lehetett volna." - mondta Merkely Béla.
A legtöbb országban adatok hiányában kezdték el a nyitást tette hozzá. - Nekünk vannak adataink, ezek alapján azt kell hogy mondjam, a lehető legjobb időpontban vagyunk a nyitásra. A fertőzöttség ennyire alacsonyan a járvány legelején állhatott.


TRIANON 100. - MILLENNIUM

1896 ezerféleképpen emlékezett a honfoglalásra. Köztük volt a hét monumentális emlékmű:
-A vidékiek közül kettő maradt fenn a mai Magyarországon: a pusztaszeri (a mai ópusztaszeri) és a győrszentmártoni (a mai pannonhalmi).
-A többi mementót elpusztították a területrablás után, a brassói Czenk-hegyre, a Zobor-hegyre, a dévényi, a munkácsi és

a

 

A képen a következők lehetnek: túra/szabadtéri

 

                                                  zimonyi várhegyre állított millenniumi emlékműveket megsemmisítették a fosztogató államok. A képen a zoborhegyi mű.

 

 (Kieg.: Délvidékről jelezték nekem, hogy a zimonyit nem rombolták le, csupán (?!) megcsonkították,)


Akiknek a neve nem mindig hangzik el érdemeik szerint.
HEREND: A Magyar Művészetért Díjat Takács Zoltán, az Árpád-díjat pedig Tamás Ákos iparművészek tervezték. 16 díjunk legszebbjei közé tartoznak. Eleve A Magyar Művészetért Díjrendszer számára tervezték, majd készítették el:
HEREND, A MESTER!