Gubcsi Lajos
Hírek A MM Élőtárlata Albumok Díjak Gálák Gubcsi Lajos életrajza - A MM Laudációk Mecenatúra MM-díjazottak Hangoskönyvtár
Napra pontosan...

 

30 ÉVE.
Éppen 30 éve volt. Akkor már vagy 50 órája szinte egyfolytában a tévét bámultam a romániai események miatt, sokszor folyt a könnyem. Megfoghatatlan érzések kavarogtak össze-vissza. Aztán a Ceausescu kivégzéséről érkezett fotók felszárítottak mindent. Elképesztő volt, hihetetlen, soha nem gondoltam, hogy a történelem így is lépeget.
Késő este, inkább már éjfélhez közel kimentem a Kossuth térre. A tömeg, amely egész este ott ünnepelt, már feloszlott, Karácsony este volt, hideg, talán szitált is. Néptelenné vált a tér. A lépcsőkön magamra maradtam. Aztán észrevettem, hogy fentebb egymás mellé bújik egy nagyon fiatal srác és lány. Látszott, hogy külvárosiak, Megkérdeztem tőlük, hogyan jutnak majd haza. Azt mondták, sehogy. De itt megfagytok, Ja, mondták, majd még jobban összebújtak, Úgy láttam, kicsit lila már a szájuk.
Ők legalább ketten voltak, Rám iszonyú magányt rakott a sors arra a Karácsonyra. Szóltam nekik, hogy elviszem haza őket, Elfogadták, hálálkodtak, Ugyanolyanok voltak, mint néhány héttel korábban egy Erdélyből valahogyan átszökött kis srác,gimista, aki fogalmam sincs hogyan keveredett éppen a házunkhoz félig összefagyva, kimerülten és kiéhezve, de becsöngetett, szállást kért és ott lakott néhány napig, míg el nem indult Ausztria felé. Azt sem tudtam, ki volt, Próbáltam marasztalni, de neki ott kezdődött a jövő.
A Kossuth téren a két félig megfagyott gyereket hazavittem valahova a világ végére, azt sem tudtam, hol járok éjfél után Budapesten. Valahogyan hazakeveredtem, és akkor teljesen lesújtott rám a totál magány (magánügy, hogy miért). Vacogott a lelkem
Sírtam otthon, fogalmam sem volt, mi okozta.
Mire reggel felébredtem, átmentem a holtponton. Soha nem jártam addig Erdélyben, Azt hiszem, nem mertem. Az egész Ceausescu-állatvilág elrettentő hatással volt rám kívülről is, nem mertem nézni és megnézni, hogyan élnek ott magyarok, Most kezdtem érezni, hogy kitágult a hazám. Az azt követő hétvégeken mindig útnak indultam. Láttam a szörnyűséget, ahogyan ott kell szenvedniük az én magyarjaimnak a saját hazájukban nincstelen megtűrtként: Tündérországban.
Az én kényeskedő magányom nevetségessé vált és elmúlt.

 Képtalálat a következőre: „erdély térkép”

További hírek

A MAGYAROK NEM RASSZISTÁK - mondta ma Orbán Viktor a Kossuth Rádióban.
Ennél tömörebb igazság kevés van. Jó lenne mindenkinek tudnia.

 A képen a következők lehetnek: egy vagy több ember és közeli


 Nem kertelek: utálom, ahogyan az Európai Parlament rendre kispadra akarja állítani és így büntetni Magyarországot és Lengyelországot belpolitikai helyzetünk, azaz szerintük a demokrácia megsértése miatt. Kösz, megvagyunk, ahogyan tudunk képességeink szerint.

Utálom a pedellusokat, akik hazamehetnének söprögetni a diákok zaklatása helyett.
És utálom azokat a magyar - "ellenzéki", egyébként pedig piti - EP-képviselőket, akik Brüsszelben, Strassburgban marják Magyarországot, vicsorogva vívandó ott a csatát, amit itthon oly csúfosan buktak el.
Nem, nem, Nem a Fidesz, hanem Magyarország ellen drukkolnak, szervezkednek a kicsipitik.
Ja, Trianon 100, ezen belül éppen ma 100 éve, hogy elmondta Magyarország a védbeszédet ellenségei előtt.
Mondom, pitikicsik pincsik az EP-ben Magyarország ellen. Álurak, Álhölgyek, a politikai csatát itthon tessenek megvívni, ha nem akarnak árulómezben tetszelegni.

Képtalálatok a következőre: haragos arc rajzKéptalálatok a következőre: haragos arc rajz


 NA NE MÁR!!!
Árpád híd, metróállomás. Ezt értjük, tudjuk, hogy ki volt Árpád.
De Göncz Árpád metróállomás??? Kiráz a hideg. S nem is csak így, hanem egyenesen:
Göncz Árpád Városközpont metróállomás. Kapaszkodjunk, ráz.
Melyik városnak a városközpontja a Göncz Árpád városközpont?
Azért, mert ő is Árpád? Hogy az a.... magasságos....
Mértéktelenség, nyalogatás egymásba. Hogyan lehet itt kiszállni ebből az "állomásból" karácsonyfa?
Nekik ennyi? Árpád, Árpád? Osztakkó annyi?
Vérből tiltakozom. Ez meg ennyi.

És akkor lesz majd Demszky Gigavárosközpont metróközpontállomáscentrum is? Legyen egyszerre kettő is, ha már...

 A képen a következők lehetnek: egy vagy több ember, kalap, szemüveg és közeli

A képen a következők lehetnek: egy vagy több ember, kalap, szemüveg és közeli 

HEURÉKA!
Barátom, Dr. Szőcs Gyula évek óta duruzsolja a fülembe, én pedig az övébe, amit most az államtitkár kimondani merészelt végre - pedig eddig sem volt államtitkár-államtitok!:
Maradjon fent az 5 százalékos lakásáfa Budapesten mondja a
főváros fejlesztéséért felelős államtitkár, Fürjes Balázs. Szerinte is állami területeken kellene lakásokat építeni, és bérlakásprogramot is indíthatna a kormány.
Nem indíthatna - réges régen kellett volna
És akkor nem az építőipar nyelte volna le a 22 % áfát és a CSOK-t százmilliárdos nagyságrendben, iszonyú lakásáremelésekkel

Képtalálatok a következőre: ház rajz


Ez bizony tényleg baj, sőt mindkettő az!
Ínyenceknek a gazdasági tudást illetően - Jaksily György elemzése.
Két fontos megállapítása VITATHATATLAN és sajnos súlyos:
-az infláció a hivatalos adatokban a jegybanki lazítás ellenére alacsonynak látszik, de a valóságban alighanem több országban is magasabb az infláció, mint amit a hivatalos adatok mutatnak, nálunk pl. erőteljesen rosszabb a helyzet.
-a középrétegek a vagyoni helyzetüket illetően folyamatosan lecsúsznak,
Bizony, bizony! Az infláció magasabb, a középosztály lecsúszik (emiatt is). Öveket becsatolni, olvasásra felkészülni.

https://index.hu/gazdasag/penzbeszel/2020/01/15/inflacio_hivatalos_valos_aremelkedes_ado_adofizetes/.

A legfrissebb hír: Nagy-Britanniában az éves infláció 1.5 % körül mozog, alatta maradt a "terveknek", a 2 %-nak. Valószínűsítik, hogy a Bank of England hamarosan 0,5 százalékra csökkenti alapkamatát a jelenlegi 0,75 százalékról. Szóval nemzetközi összehasonlításban sem kellene felfelé "haladunk". Szerintem bent kellett volna maradnunk a 2.5 % körüli sávban tartósan, vagy inkább alatta, 2 % közelében.

 


 

ELISMERÉSEM... SZAKMAILAG
Nagy dolog az, ha az ember politikusként sok tucat kérdésre világos, promt, határozott választ tud adni.
Képesség kérdése.
És teljesítményé.
Olyan-e az alkata, habitusa.
S van-e mögötte arra alkalmas tett.
Orbán Viktor kiváló válaszkat ad, és ez érdem, Régóta.
A többi érzés és azok összhatása pedig mindig eldől a választásokon,

 Képtalálatok a következőre: orbán viktor