Gubcsi Lajos
Hírek A MM Élőtárlata Albumok Díjak Gálák Gubcsi Lajos életrajza - A MM Laudációk Mecenatúra MM-díjazottak Hangoskönyvtár
100 év hazugság után

Mi van, Románia?! Ez lenne a 100. évfordulója?
Románia nem alkalmas arra, hogy átvegye januártól az EU soros elnöki tisztét Ausztriától. Bár átveszi, Csak nem alkalmas.
Ezt nem én mondom, hanem:
-az EU vezetői, elnöke, elnökhelyettese
-maga a román államfő
EU-Timmermans: „Az utóbb egy év fejleményei kérdéssé teszik, hogy sikerült-e bármiféle eredményt elérni az utóbbi tíz évben Romániában” 
EU Junckers: Románia nincs teljes mértékben tudatában annak, mekkora feladatot próbál meg végrehajtani. „Bár technikai értelemben Románia felkészült, a bukaresti kormány nem érti teljesen, mit jelent a többi EU-elnökség. Bölcsesség kell ahhoz, hogy meghallgassunk másokat és nagy akaratra van szükség ahhoz, hogy félretegyük saját aggodalmainkat. Nem vagyok biztos abban, hogy Románia kész lenne erre”
Johannis államfő: „A Bizottság jelentése, és az Európai Parlament álláspontja is ugyanarról szól: arról, hogy Románia visszaesett a 2007-es csatlakozás előtti időszakba.” 
Viszont a hazugsággyár sikeres 100 éve, Gyulafehérvár óta. Termel, mint egy sztahanovista. Másra most nem futja...
Nem is bánnám.
De szegény Erdély.

Utószó: Beke Ernő múzeumigazgató küldte nekem külön levélben az alábbi fontos megjegyzését Kézdivásárhelyről:

" Sajnos minden mondata írásodnak igaz! Azért mondom, hogy sajnos, mert ebben a csomagban mi székelyek is bele vagyunk csomagolva, akaratunk ellenére. Minden nap próbálkozunk tenni valami keveset a jobbulás felé, de amikor úgy tűnik, hogy partot fogtunk, kiderül, hogy lápos, süppedős latyakos részre vetődtünk! Ha ne adj Isten sikerrel járunk, akkor a román hatalom részéről hamar tesznek, intézkednek, hogy újra a vízben találjuk magunkat! Addig, amíg ők erősebbek, minden eszközzel rendelkeznek, és miénk egyedül az igazság, és utána a fájdalom, ami vele jár, és ha nem kapunk külső testvéri támogatást, maradunk a vízbe áztatva, amíg bírjuk!

Az a román politika, hogy nőket kell előre léptetni magas állami funkciókba, ráadásul párt vonalon, nem számítva a felkészületlenségüket, akár csak több kinevezett férfi esetében persze, nos, ez az elvtelen kapkodás oda vezet, ahol most van a többséget elért hatalmi körök vezetősége. Ennek a szomorú helyzetnek mi mellékszenvedői vagyunk!
Mozog, forr a nép a sok igazságtalanság, visszaélések miatt! A 2019-es év nem fog eltelni olyan simán, mint a 2018. év!
Valami készül, van a levegőben! A változást az Új Év melyik évszak fogja elhozni, az nemsokára kiderül!
Mi mindenképpen vagyunk, maradunk szülőföldünkön kitartva az ősi rögökön!
Barátsággal Beke Ernő.

 

További hírek

MI KELL A BOLDOGSÁGHOZ? - semmi és minden...
Ismét megkaptam valakitől - unokahúgomtól - az alábbi képet, Nem győzök csodálkozni, és szeretni, amit rajta látok. Valamikor az 50-es évek végén Tibor öcsémmel, nagyon kiöltözve... akkor ez így nézett ki... Kiskunfélegyháza legutolsó, külső utcájában, közvetlenül mögöttünk kis, torékeny cserepes házunk... most látom csak, Tibin a lordok kétsoros zakója 30 forintos kivitelben, de mégiscsak lordos, mi a manó?!...így éltünk, így kezdtük... és Istenem: MILYEN BOLDOGOK VOLTUNK

 A képen a következők lehetnek: 2 ember, , mosolygó emberek, álló emberek, cipők, öltöny és túra/szabadtéri


 Budapest megérdemli Tarlóst.
Tarlós megérdemli Budapestet.
Ha belegondolunk, érdemi szempontok alapján csakis ő, a többiek dafke-emberek vagy bohócok.
Nyilvánvaló, hogy a város érdekében egy városvezetőre szavazok.
És ez itt nem a reklám helye, viszont el akartam mondani világosan, mások számára is megfontolásra javasolva

 Sértettségből vagy elvi okokból távozott Tarlós István az SZDSZ-ből?


Ma délben, az augusztus 20-i ünnepi szentmise és kenyérszentelés keretében átadtam az Ex Libris Díjat, melyet az 1001. évükben járó bakonybéli bencés szerzetesek emlékére adományoztunk. 1001 évesek! István királyunk alapíttatta. Micsoda 1001 év és történelem!
A díjat a közösség vezetője, Izsák atya vette át és köszönte meg megható szavakkal - teljes nevén PhD Baán Zsolt Izsák OSB filozófia és teológia szakos, felszentelt szerzetes.
Korábbról idézem tőle: „Mindenkitől külön és mindenkivel egységben." - ez nagyon szép és igaz, főleg rájuk.
És ami nekem nagyon tetszett ma, az személyes: nem Gubcsi úrnak, nem elnök úrnak szólítottak hivatalos köszöntőkükben, hanem egyszerűen csak így: Lajos.
Mint a testvérek között mindig is szokás.

Kivételes helyen és alkalomból adom át ma Ex Libris Díjamat:
Bakonybélben a bencés rendnek a Szent Mauríciusz Monostorban. 1001 évesek! István királyunk alapíttatta. Micsoda 1001 év és történelem!

A képen a monostor, a díj díszdobozának első és hátsó oldala és a logó, Ötvös Nagy Ferenc alkotása

 A képen a következők lehetnek: égbolt, felhő, fa, ház és túra/szabadtéri


 

 Farkas, Farkasok, Emberfarkas, Vérfarkasok, Szürke


VILÁGOS, MINT A NAP (a helyzet) - csak ez az ember sötét.
"Kedden reggel jelentette be a Fővárosi Főügyészség, hogy felbujtóként, előre kitervelten elkövetett emberölés miatt vádat emeltek Gyárfás Tamás ellen a Fenyő-ügyben. A volt úszóelnököt azzal vádolják, hogy ő adott parancsot riválisa meggyilkolására Portik Tamásnak. Ha bűnösnek találja a bíróság, a bírói gyakorlat alapján 10-15 év börtönre számíthat, mondta az Origónak ifj. Lomnici Zoltán. Az ügy számtalan kérdést felvet: Gyárfás Tamás milliárdos vagyonától kezdve addig, hogy a bírósági ítélettel az bizonyosodhat be, hogy a baloldal médiája évtizedeken keresztül egy riválisát megölető köztörvényes bűnöző kezében volt." - Ennél tömörebben nem nagyon lehet összefoglalni, mint ahogyan az origo.hu tette.
És sejtettük, nyeltük és magunkban ítéletet hoztunk - értelmetlenül látszólag - 2 évtizeden át.
Mert bár messze még az ítélet, úgy gondoljuk, meglesz az is. Legalább ennyi vigasz a szemérmetlen bűnözővilág elviselése, a kín ellensúlyozására.

Képtalálat a következőre: „gyárfás tamás”