Gubcsi Lajos
Hírek A MM Élőtárlata Albumok Díjak Gálák Gubcsi Lajos életrajza - A MM Laudációk Mecenatúra MM-díjazottak Hangoskönyvtár
100 év hazugság után

Mi van, Románia?! Ez lenne a 100. évfordulója?
Románia nem alkalmas arra, hogy átvegye januártól az EU soros elnöki tisztét Ausztriától. Bár átveszi, Csak nem alkalmas.
Ezt nem én mondom, hanem:
-az EU vezetői, elnöke, elnökhelyettese
-maga a román államfő
EU-Timmermans: „Az utóbb egy év fejleményei kérdéssé teszik, hogy sikerült-e bármiféle eredményt elérni az utóbbi tíz évben Romániában” 
EU Junckers: Románia nincs teljes mértékben tudatában annak, mekkora feladatot próbál meg végrehajtani. „Bár technikai értelemben Románia felkészült, a bukaresti kormány nem érti teljesen, mit jelent a többi EU-elnökség. Bölcsesség kell ahhoz, hogy meghallgassunk másokat és nagy akaratra van szükség ahhoz, hogy félretegyük saját aggodalmainkat. Nem vagyok biztos abban, hogy Románia kész lenne erre”
Johannis államfő: „A Bizottság jelentése, és az Európai Parlament álláspontja is ugyanarról szól: arról, hogy Románia visszaesett a 2007-es csatlakozás előtti időszakba.” 
Viszont a hazugsággyár sikeres 100 éve, Gyulafehérvár óta. Termel, mint egy sztahanovista. Másra most nem futja...
Nem is bánnám.
De szegény Erdély.

Utószó: Beke Ernő múzeumigazgató küldte nekem külön levélben az alábbi fontos megjegyzését Kézdivásárhelyről:

" Sajnos minden mondata írásodnak igaz! Azért mondom, hogy sajnos, mert ebben a csomagban mi székelyek is bele vagyunk csomagolva, akaratunk ellenére. Minden nap próbálkozunk tenni valami keveset a jobbulás felé, de amikor úgy tűnik, hogy partot fogtunk, kiderül, hogy lápos, süppedős latyakos részre vetődtünk! Ha ne adj Isten sikerrel járunk, akkor a román hatalom részéről hamar tesznek, intézkednek, hogy újra a vízben találjuk magunkat! Addig, amíg ők erősebbek, minden eszközzel rendelkeznek, és miénk egyedül az igazság, és utána a fájdalom, ami vele jár, és ha nem kapunk külső testvéri támogatást, maradunk a vízbe áztatva, amíg bírjuk!

Az a román politika, hogy nőket kell előre léptetni magas állami funkciókba, ráadásul párt vonalon, nem számítva a felkészületlenségüket, akár csak több kinevezett férfi esetében persze, nos, ez az elvtelen kapkodás oda vezet, ahol most van a többséget elért hatalmi körök vezetősége. Ennek a szomorú helyzetnek mi mellékszenvedői vagyunk!
Mozog, forr a nép a sok igazságtalanság, visszaélések miatt! A 2019-es év nem fog eltelni olyan simán, mint a 2018. év!
Valami készül, van a levegőben! A változást az Új Év melyik évszak fogja elhozni, az nemsokára kiderül!
Mi mindenképpen vagyunk, maradunk szülőföldünkön kitartva az ősi rögökön!
Barátsággal Beke Ernő.

 

További hírek
Akarsz boldog, könnyfakasztó kacagást, sőt: igazi nagy röhögést?
Olvasd el az alábbit, a szöveget - és hallgasd meg utána a benne közölt fletót.
Zsebkendőket készíts elő, s ha kell, lélegeztetőgépet, ha a röhögéstől mégis fuldokolni kezdesz.
Mindig tudtam: fletó a legnagyobb aduász a Fidesz javára.

https://444.hu/2019/03/23/gyurcsany-ledobta-a-bombat-mintha-az-erzelmes-latinovits-zoltan-revedezne-a-regi-szep-idokon-a-badogpultot-tamasztva

 Képtalálat a következőre: „gyurcsány fotók”


2012
Felejthetetlen percek Kósa Ferenccel, Berki Krisztiánnal, Rudolf Péterrel A Magyar Művészetért Díjátadó gáláján - ez a filmtudósítás PREMIER itt és most.

 

https://youtu.be/y9FHiZjzTJI


CSIKI-CSUKI HELYZET ÉS A VÁLASZ!
-A Fidesz azonnal elhagyja a Néppártot. ha felfüggesztik, azt ugyanis nem tudja tudomásul venni ilyen döntés esetén - mondta Gulyás Gergely miniszter.
HELYES.
Felfüggesztés esetén ez az út. Jobb lett volna elkerülni, de a méltóság feladása a porban fetrengés szintje.

Szoborkertünk Kossuth-díjas alkotói: Györfi Sándor, Kő Pál, Mihály Gábor, Schrammel Imre - és a szobrok: Attila, Árpád és fiai, Szent István, Zrínyi Ilona és a kis Rákóczi, Krisztus, a Napba öltözött asszony, Mária, Meghalt, mert magyar, Hunyadi János, Aba Sámuel, a kun címerállat: a kétfarkú oroszlán, Két kun kapitány, és Schrammel Imre 6 terrakottája.

Kossuth-díj egy kiváló szobrásznak, Mihály Gábornak - A Magyar Művészetért Szoborkertjében öt évvel ezelőtt felállított szobrával, a Hunyadi Jánossal támasztjuk alá gratulációnkat. A szobrot Böjte Csaba szentelte fel a díjátadó gála keretében. E kitüntetés után elmondhatjuk, hogy szoborkertemben valamennyi szobor alkotója Kossuth-díjas művész.

1848
Mások voltak, mint bárki más

Nem számolgatta, mit tesz ő, Petőfi
És nem készített józan leltárt Jókai
Nem morgott hitvesére a kis Szendrey
- hogy hát ki keresi meg a mára valót?

Nem olvasták a jövő felmagasztaló sorait
És nem hallhatták a szót: dicsőség őnekik
Nem vágyták hasukba muszkák szuronyait
- csak égtek együtt a tömeggel lázukban

Nem éhezett gyomruk csalfa aranyakra
És köptek a hatalom vad gőgjére kacagva
Nem kíméltek rangot, fütyültek stallumokra
- nem az ő rendjük az, ha nincs szabadság

Nem féltek senkitől, szikrázott a reményük
És a vak hit, hogy legyőzik minden ellenségük
Nem hátráltak, mert lent csak vacogott a jövőjük
- tettük szívből jött, ezért izzik a fényük az égen

 (Gubcsi Lajos, 2019. március 15.)

 1848-ban forradalmi hullám söpört végig Európán, az 1848–49-es magyar forradalom és szabadságharc ennek volt a része. Az alábbiak közül melyik országban nem tört ki forradalom 1848-ban?