Gubcsi Lajos
Hírek A MM Élőtárlata Albumok Díjak Gálák Gubcsi Lajos életrajza - A MM Laudációk Mecenatúra MM-díjazottak Hangoskönyvtár
Együtt a Kárpát-medence (színe-java... egy része)
https://youtu.be/DqrKjIR48JI
Ez itt a Kárpát-medence magyarsága.
Tisztelt Barátaim!
A Magyar Művészetért 40. gálájáról készített filmbeszámolót küldöm, 25 díj 25 percben. Találkozás a Kárpát-medence színe-javával (annak egy fontos részével...)
Elsőként Nektek küldöm el a filmet, hamarosan utána felteszem minden lehetséges web-felületünkre. Ti máris továbbíthatjátok bárhova. Ezen a címen található:

https://youtu.be/DqrKjIR48JI

Elnézést kérek azoktól, akik Sudár Annamária után következtek a gálán, s részben tőle is, mert az alábbi hiányosság az ő versét is érintette:
Feldolgozás közben, még az elején minden törlődött a 2. SD-kártyáról, amelyre a 2. részt rögzítettük, beleértve a Meghalt, mert magyar koszorúzását is. E hiányosságot mindenkiről a helyszínen készült fotókkal próbáltuk pótolni. (fotóriporter Tischler Zoltán)
Szép nyarat mindenkinek, most már a díjazottakon múlik, milyen személyes visszhangot teremtenek díjaikhoz. Barátsággal Gubcsi Lajos
(U.i.: Kacsó Hanga Borbála énekét korábban már feltettük a youtube-ra, s ezt tesszük hamarosan Salamon Beja hegedűművész vendégjátékával, Nemes Wanda versével, Antal Imre és Ágnes ballada-énekével és az emlékmű koszorúzásával (fotók felhasználásával)
További hírek
Akarsz boldog, könnyfakasztó kacagást, sőt: igazi nagy röhögést?
Olvasd el az alábbit, a szöveget - és hallgasd meg utána a benne közölt fletót.
Zsebkendőket készíts elő, s ha kell, lélegeztetőgépet, ha a röhögéstől mégis fuldokolni kezdesz.
Mindig tudtam: fletó a legnagyobb aduász a Fidesz javára.

https://444.hu/2019/03/23/gyurcsany-ledobta-a-bombat-mintha-az-erzelmes-latinovits-zoltan-revedezne-a-regi-szep-idokon-a-badogpultot-tamasztva

 Képtalálat a következőre: „gyurcsány fotók”


2012
Felejthetetlen percek Kósa Ferenccel, Berki Krisztiánnal, Rudolf Péterrel A Magyar Művészetért Díjátadó gáláján - ez a filmtudósítás PREMIER itt és most.

 

https://youtu.be/y9FHiZjzTJI


CSIKI-CSUKI HELYZET ÉS A VÁLASZ!
-A Fidesz azonnal elhagyja a Néppártot. ha felfüggesztik, azt ugyanis nem tudja tudomásul venni ilyen döntés esetén - mondta Gulyás Gergely miniszter.
HELYES.
Felfüggesztés esetén ez az út. Jobb lett volna elkerülni, de a méltóság feladása a porban fetrengés szintje.

Szoborkertünk Kossuth-díjas alkotói: Györfi Sándor, Kő Pál, Mihály Gábor, Schrammel Imre - és a szobrok: Attila, Árpád és fiai, Szent István, Zrínyi Ilona és a kis Rákóczi, Krisztus, a Napba öltözött asszony, Mária, Meghalt, mert magyar, Hunyadi János, Aba Sámuel, a kun címerállat: a kétfarkú oroszlán, Két kun kapitány, és Schrammel Imre 6 terrakottája.

Kossuth-díj egy kiváló szobrásznak, Mihály Gábornak - A Magyar Művészetért Szoborkertjében öt évvel ezelőtt felállított szobrával, a Hunyadi Jánossal támasztjuk alá gratulációnkat. A szobrot Böjte Csaba szentelte fel a díjátadó gála keretében. E kitüntetés után elmondhatjuk, hogy szoborkertemben valamennyi szobor alkotója Kossuth-díjas művész.

1848
Mások voltak, mint bárki más

Nem számolgatta, mit tesz ő, Petőfi
És nem készített józan leltárt Jókai
Nem morgott hitvesére a kis Szendrey
- hogy hát ki keresi meg a mára valót?

Nem olvasták a jövő felmagasztaló sorait
És nem hallhatták a szót: dicsőség őnekik
Nem vágyták hasukba muszkák szuronyait
- csak égtek együtt a tömeggel lázukban

Nem éhezett gyomruk csalfa aranyakra
És köptek a hatalom vad gőgjére kacagva
Nem kíméltek rangot, fütyültek stallumokra
- nem az ő rendjük az, ha nincs szabadság

Nem féltek senkitől, szikrázott a reményük
És a vak hit, hogy legyőzik minden ellenségük
Nem hátráltak, mert lent csak vacogott a jövőjük
- tettük szívből jött, ezért izzik a fényük az égen

 (Gubcsi Lajos, 2019. március 15.)

 1848-ban forradalmi hullám söpört végig Európán, az 1848–49-es magyar forradalom és szabadságharc ennek volt a része. Az alábbiak közül melyik országban nem tört ki forradalom 1848-ban?