Gubcsi Lajos
Hírek A MM Élőtárlata Albumok Díjak Gálák Gubcsi Lajos életrajza - A MM Laudációk Mecenatúra MM-díjazottak Hangoskönyvtár
A CUNAMI NEVE: GYÁRFÁS TETTE

MEGJÖN MAJD A GYÁRFÁS-CIKI CUNAMI!

Ne legyen kétséges, hamarosan igen disznó dolgok fognak kiderülni Gyárfás Tamás itt eltöltött évtizedeiről. Most csak kettőt idézek a hvg.hu tényeiből:

-a 2017-es vizes világbajnokságra 17.000.000 forintért tanulmányt készíttet a vébé-szervezés társadalmi hatásairól. Idézek a pályázati kiírásból, következtethetnek a szellemi szintre:
"megpróbálja feltérképezni a „az eseménnyel kapcsolatos esetleges negatív véleményeket, lehetőséget adva a szervezőknek arra, hogy – amennyiben lehetőség van rá – ..." és lehetőség mindig van a lehetőségre, ki ne tudná! Főleg, ha a lehetőség lehetséges módon válik lehetőséggé a bandának.
-a vb-t szervező Bp2017 Nonprofit Kft. az ő saját igénye szerint újította fel Gyárfás Tamás Nap TV-s székházát 28 millió forint értékben, amelyet cserében a vizes vb szervezése céljaira használhatnak. E kft. ügyvezetője egyben az úszószövetség főtitkára, Szántó Éva. Mondta az ex-elnök Tomi, hogy Évikém, főtitkárkám, ugyan újítsuk már fel a Nap Tv-s székházamat. Úsztak mindketten az adakozó jó kedvben, és 28.000.000 gyorsan felújították.
Nem tudjátok követni? A hiba a ti készüléketekben van.
S van fogalmatok, hogy ahova majd ránéz a vizsgáló szem, mindenütt ilyent talál? Ömlik a piszoklé Gyárfás nyomában... Bár ömlött eddig is, csak betakarták.
(a képen Tomi a Willy és Willy a fütyi)

U.i.:  Igaza van - az úszószövetség megújításról Bernek Péter ifjúsági olimpiai bajnok menedzserének: "Félő, hogy egy megújulás, nagyobb volumenű átalakulás csak személycserékkel, új szemléletű fiatal, tettre kész és kompetens stábbal valósítható meg, akik motiváltak és képesek a kor és az élversenyzők elvárásainak megfelelni és támogatni őket a maguk területén végzett versenyképes munkával.” Megkopott Gyárfás-stáb helyett teljes megújulás 2-3 évtizednyi bebetonozottság után!


További hírek
Egy érdekes írás arról, hogy Attila - Etele - hun király sírja itt, Magyarországon, a Duna-Tisza közén található (bár még nem található meg)
A mellékelt kép pedig Etele király lovas szobra A Magyar Művészetért Szoborkertjében (Budapesten - Györfi Sándor alkotása).
Mindenki magában érzi, hogy magyarként egyben a hunok rokona is, vagy sem. Én igen.
http://www.origo.hu/…/20180103-az-a-legkevesbe-valoszinu-ho…

Január 18-án Kiskunfélegyházán

13 ördögi év - kié az ország?

Valószínűleg az év első könyve: megjelent történelmi sorozatom 5. kötete az Országos Széchényi Könvtár Magyar Elektronikus Könyvtárában:

Gubcsi Lajos: Kié az ország - 1518 - a 13 ördögi év 5. kötete

http://mek.oszk.hu/16300/16336

A Dózsa-háborútól, 1514-től Mohácsig, 1526-ig terjedő sorozat éppen 500 évvel később tekint vissza a pokoli évekre, amikor vesztünkbe rohantunk a széthúzás, az önzés és a dilettantizmus miatt. Visszahullva a múltba, miközben Luther vagy Columbus már kijelölték a jövőt és Isztambul ránk élezte a damaszkuszi pengét - miközben a Habsburgok karmaikat nyújtogatták felénk.
A képen II. Lajos király, a Habsburg uralom tragikus előfutára.

Gubcsi Lajos legújabb könyve jelenik meg január 2-án

 

  • Gubcsi Lajos: Kié az ország?, 1518 – 13 ördögi év, 5. kötet - a történelmi kisregény sorozat legújabb kötete, éppen 500 évvel később....

A Dózsa-háborútól, 1514-től Mohácsig, 1526-ig terjedő sorozat éppen 500 évvel később tekint vissza a pokoli évekre, amikor vesztünkbe rohantunk a széthúzás, az önzés és a dilettantizmus miatt. Visszahullva a múltba, miközben Luther vagy Columbus már kijelölték a jövőt és Isztambul ránk élezte a damaszkuszi pengét - miközben a Habsburgok karmaikat nyújtogatták felénk.

A könyv az Országos Széchényi Könyvtár Magyar Elektronikus Könyvtárában jelenik meg január 2-án, gyakorlatilag az új év első könyveként.

Gubcsi Attila festőművész kiállítása a félegyházi Petőfi Könyvtárban a Magyar Kultúra Napja alkalmából jan 18. 17.00, címe: Az Élet Mű, megnyitja Csányi József polgármester és Gubcsi Lajos író

Gondolatunk végtelen. S mindig is gondoltunk egymásra, térben és időben végtelenül.
Most azonban a digitális világ segítségével ezt azonnal éreztethetjük is egymással.
S minden ilyen jó, személyes, a gondolatunkat továbbító jel erősít bennünket - erőt sugároz a másik az üzenetével.
Ez így pontosabb és konkrétabb, mint a lehetőség, hogy gondolhattak ránk jó barátainik.

Ezt a jelet szeretném most átadni mindenkinek, akivel személyesen vagy A Magyar Művészetért sajátos jelrendszerén belül tartós és folyamatos kapcsolatban lehetek évek, évtizedek óta.

Barátaim, Ismerőseim! Legyetek boldogok, s legkevésbé saját magatok álljatok ennek az útjában. Boldogságunk alapvetően nem másoktól függ, hanem bennünk terem. S jó, ha mások révén is.

Őszinte tisztelettel Gubcsi Lajos

(a képen Györfi Sándor éppen most érkezett üdvözlete, szép és egyedi - tehát továbbítom)